"В първите часове след убийството бях тотално объркан. След това започнаха да излизат различни версии и информацията, че тя е била убита заради журналистическо разследване. В един момент си помислих, че са вкарали някакъв от Чечня, той я убил и след това е върнат обратно зад граница. Или от някоя друга монголска република. Защото там няма база данни и той спокойно може да си остави ДНК-то на мястото на убийството". Това откровено сподели Свилен Максимов пред тв журналистката Даниела Тренчева в предаването й "Ничия земя" в събота по Нова телевизия. Самото интервю беше анонсирано като по-различно, което показва недоизказани и неразкрити факти за живота и убийството на журналистката Виктория Маринова, бивша съпруга на Максимов.
"Намирам за лошо стечение на обстоятелствата, че не съм бил там, за да предотвратя това престъпление или да си разделим боя. Можеше да съм там", каза Свилен Максимов. Той призна, че с Виктория са се разделили заради прекалено много его от негова страна. "Но не беше нещо непоправимо. За всичките години така и не успяхме да се скараме нито веднъж".
Максимов заяви, че след развода и двамата са се грижили за дъщеричката си, която хитрувала и все се опитвала да ги събере отново. Сега тя знаела, че майка й вече я няма, но че е някъде там далече и че един ден ще отидат при нея.