Делото е тежко, но няма да коментирам. Длъжен съм да представлявам задържания, това ми е работата. На този етап не смятам да правя изявления пред медиите, заяви Иван Дойнов, назначен за служебен адвокат на обвиняемия за убийството на Виктория Маринова Северин Красимиров.
Той бе докаран вчера в 12.45 часа в русенския следствен арест със специализиран бус на Съдебна охрана, придружаван от друг автомобил на службата. Ощи при извеждането му стана ясно, че снимките му, които се разпространяват след престъплението, са доста подвеждащи. Северин е висок, здрав и в никакъв случай не се вписва в образа на слабичко момче, за което всички се чудеха откъде е намерило сили за извършените зверства.
Още първият разпит на Красимиров доведе до  изясняващи зловещата картина на убийството на младата журналистка и майка на 6 октомври, съобщи близък до разследването източник.
Задържаният е разказал какво и как е направил в злощастната събота и дори е посочил къде е заровил телефона на жертвата, който вчера бе открит от криминалисти. 
Наред с това стана ясно, че има пълно съвпадение на ДНК пробата на Красимиров и следите по тялото на Виктория.
Върнатият от Германия беглец вече има официално повдигнати обвинения в изнасилване и убийство по особено мъчителен начин. Днес той ще се яви пред съда, където ще се гледа мярката му за неотклонение, а по предварителна информация след очакваното потвърждаване на задържането му, ще чака делото срещу него в затвора в Белене. Заради информация, че предстоят протести, днес охраната около Съдебната палата ще бъде засилена.