Започна регистрацията за участие във втората Европейска олимпиада по статистика за ученици, която ще се проведе от октомври 2018 до май 2019 година, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Север. Съгласно регламента и тази година олимпиадата ще се проведе в два кръга - национален и европейски, с две категории ученици от средното образование: ученици от Х-ХII клас и ученици от VIII-IX клас. Състезанието ще бъде отборно, като всеки отбор ще се състои от един до трима ученици с учител ментор. На отличилите се отбори ще бъдат раздадени награди, а победителите в двете категории от националния кръг ще представят страната ни на европейския кръг.
Ученическите отбори могат да се регистрират за участие на сайта на ЕОС www.nsi.bg/esc2019/, където е поместена и допълнителна информация за състезанието.
В първата евроолимпиада по статистика, която се проведе през миналата година, участваха общо 528 ученици от България, разпределени в 195 отбора. Шестте отбора победители се състезаваха в европейския кръг.