Мартина Ганчева се присъединява към екипа на „Събуди се“, след като Лора Крумова излезе в отпуск по майчинство. От 21 октомври новата водеща ще събужда зрителите на НОВА всяка неделя, съобщиха от телевизията.
Мартина вече e позната на публиката като репортер. В последните издания на предаването тя проведе впечатляващи разговори с човека, предизвикал последния референдум в Румъния - Адриан Коман, с една от 100-те най-влиятелни жени в Лондон - Джийн Стивънс и със световноизвестния рапър COOLIO.
„Мартина Ганчева е журналист със задълбочени познания в сферата на международните политически отношения, историята и литературата, следи отблизо културния живот в България и Европа. Прави впечатление умението й с лекота да разговаря със своите събеседници. Сигурна съм, че с дългогодишната водеща на „Събуди се“ Мира Иванова, която по традиция открива уикенд формата на NOVA в събота, ще са отличен екип“, коментира Вяра Анкова, генерален директор „Информация“ в Нова Броудкастинг груп.
Правещата отлична кариера в София Мартина Ганчева е от Русе. Журналистката е дъщеря на изпълнителния директор на Еврорегион Данубиус Лили Ганчева и покойния бивш директор на музея и библиотеката и бивш зам.областен управител Румян Ганчев.
„Събуди се“ е като многотомна енциклопедия, която нямам търпение да разлистя. В предаването има всичко, но най-ценното са авторите и разказите им за хора, които вълнуват - богата палитра от лични истории с неподозиран край“, казва новата водеща, чийто професионален път започва в БНР като стажант, а първият досег с телевизията е през 2004 година и оттогава е пред камера.
Новата екранна партньорка на Мира Иванова е единственият български журналист, правил интервю с Траян Бъсеску като действащ президент на Румъния. Преводач е и на автобиографията на настоящия румънски президент Клаус Йоханис. Пред микрофона й са заставали еврокомисарят Вера Юрова, заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайне и редица евродепутати, сред които Моника Маковей и Ска Келер.