Не завиждам на прокурорите и съдиите, които ще работят по делото, защото цялата страна сега тях гледа. Тяхната задача е да издадат такава присъда, с която да дадат сигнал на другите изверги около нас, че няма да им се размине, заяви в ефира на Нова тв Свилен Максимов, бивш съпруг на убитата на 6 октомври журналистка Виктория Маринова. 
На въпрос какво би казал на рокерите, които отидоха в Тракцията, където е живял задържаният за зверството Северин, отговорът му бе: „Момчета, разберете, че това е гняв, аз съм по-гневен от вас, но ако може да обърнем този гняв към нещо позитивно. Единственият порив е да отидем да отмъстим, но Виктория би се радвала да обърнем това към нещо позитивно, тя беше такъв човек. Иначе влизаме в един омагьосан кръг, нека разчупим тази порочна спирала“.
Тези хора са изключително първосигнални. Като полицейски инспектор съм обслужвал кварталите Тракцията, Захарна фабрика и Дунав мост. Мога да кажа, че те са на дъното на социалната прослойка. Техният начин на живот определя тяхното съзнание, допълни адвокатът на семейството на жертвата Андрей Желязков. 
Имам една лична теория за себе си, че това е свързано с гените. Биологичният баща на Северин се нарича Северин Зоров Ангелов с прякор Рамото. През 2006 година аз и моите колеги го задържахме за поредната кражба на цветни метали от района на Дунав мост и го вкарахме в затвора, където две години по-късно той се обеси в килията си. Лично считам, че има и нещо наследствено. Тези престъпни гени може и да се наследяват. Единственото нещо, което вълнуваше баща му, беше откъде да открадне, за да си купи нещо за пиене и да пребие жена си, или да се сбие с някой комшия. Те са такива, първосигнални. Баща му по същия начин е бил първичен и агресивен. Няма данни за съучастник на Северин, категоричен е адвокатът. И допълни, че опитите Северин да бъде изкаран невменяем е защитна линия, която няма да издържи по никакъв начин.