Комфортно, модерно, приветливо - това е нашето въведение към Училището на бъдещето. Така директорката на Средното училище за европейски езици Добромира Николова накратко синтезира същината на новия Чуждоезиков център, който вчера бе официално открит. Четвъртият етаж на училището е напълно преобразен - една голяма част от него заемат чуждоезиковата читалня, модулната зона за различни събития, двата езикови кабинета по английски - Зеленият и Синият, обзаведени с таблети за всеки ученик и компютър за преподавателите и също с възможност мебелите да се прегрупират. Коридорът, помещенията и зоните за отдих са в меки пастелни тонове, а сред най-примамливите места са зоните за отдих с разхвърляни меки места за сядане. Струваше си усилията и нервите, единодушни бяха в СУЕЕ. 
Всичко това стана възможно благодарение на спечеления от СУЕЕ проект, по който училището получи 150 000 лева от фондация "Америка за България", а учениците, учителите и родителите добавиха труд, разнообразни дейности и пари в размер на останалите 50 000 лева. 
Да споделят празничния ден на откриването, дойдоха Наталия Митева, програмен директор във фондацията, нейни колеги, директорът на общинската дирекция "Образование и култура" Ирена Петрова, директорите на Английската гимназия и Дойче шуле Мария Янакиева и Искра Иванова и представител на МГ. След презентацията и поздравленията гостите видяха как протича един интегриран урок в Зелената класна стая.