Циганите, които живеят в общинските жилища около блоковете "Тича", "Силистра" и "Марица" в квартал "Родина", всекидневно тормозят живеещите в района със силна и постоянна музика от мощни тонколони, а понякога и с живи оркестри. Пространството пред общинските къщи е заградено от наемателите им и често е място за провеждане на тържества, които продължават няколко дни. В такива ситуации улицата е блокирана от скъпи автомобили, които са собственост на обитателите на общинските къщи или на техните гости. За това алармира общинският съветник от "Патриотите, ВМРО" Иво Пазарджиев, който ще повдигне темата за системния звуков терор и на сесията в четвъртък. Той посочва, че хората, които живеят в района, са правили опити да се разберат с настанените в общинските къщи, но без успех. 
В общинските жилища трябва да се настаняват единствено граждани с действително и трайно установени жилищни нужди, а не лица, които формално отговарят на критериите, но чиито възможности позволяват непрестанни гуляи, тържества, жива музика, скъпи автомобили и огромно количество алкохол. Обитателите на общински жилища следва да бъдат граждани, които са полезни на обществото и допринасят за развитието му, а не хора, които са приели общинските жилища като даденост, категоричен е Пазарджиев. 
По думите му живеещите в района започват да се съмняват, че неминуемо в даден момент ще се стигне до сблъсъци, на каквито сме свидетели в момента в Гълъбово. Съветникът припомня и за избухналия пожар миналата седмица в една от къщите, при който бяха нанесени материални щети по общинската собственост. 
Пазарджиев настоява кметът Пламен Стоилов да посочи съвсем конкретно какви действия ще предприеме, за да се подобри политиката относно отдаване на общински жилища. На сесията се очаква да стане ясно дали загражденията пред къщите са изградени законно, какви са щетите от пожара, тяхната стойност и кой ще ги заплати.