Ах, тези деца...
Всички родители искат детето им да расте интелигентно, здраво и красиво.  Учените доказват, че най-здравите и умни деца се раждат през септември.
Ето 7 научни факта, доказващи този невероятен феномен.

1.    Септемврийските деца се учат по-добре
Група учени от Харвардския университет (САЩ) наблюдавали психическото развитие на повече от един милион деца на възраст от 6 до 15 години. Проучването е проведено в държавни училища във Флорида.
Оказа се, че родените през септември деца са най-добрите в училище.

2. Те са-уверени в себе си
Освен доброто представяне, децата, родени септември, са по-уверени в себе си, често завършват университет и по-рядко получават дисциплинарно наказание. Поне това е вярно за състоянието на децата във Флорида, където проучването е проведено.

3.    Тези деца имат по-малко проблеми със закона
Изследването също така показва, че децата, родени през септември, са с малък риск да са в лоша компания или да извършат престъпление. Всички тези майки, чиито деца са родени през септември, без съмнение ще се радват.

4.    Септемврийските деца са добри атлети
Изследователи от университета в Есекс (Великобритания) установяват, че децата, родени през есента, са по-спортни натури. Те могат да тичат и да скачат с 10% по-добре от другите. Може би това се дължи на факта, че майките им по време на бременността са получили достатъчно количество витамин D.

5.    Децата, родени през септември, обикновено са по-високи
Изследване в Бристол, Великобритания, доказва, че бебетата, родени в началото на есента, са малко по-високи от децата, родени през зимата и пролетта. Учените обясняват това с факта, че майките им могат да се насладят на слънцето през последния триместър на бременността, а тялото им произвежда повече витамин D. Това помага на костите на бебето да се развиват по-добре.

6.    Те са с по-нисък риск от заболявания
Учените в Принстънския университет (САЩ) твърдят, че рискът от развиване на най-малко 55 от повече от 1500 известни заболявания, е пряко свързан с месеца на раждане на човек. Например, тези, които са родени през март, най-често страдат от сърдечни проблеми. Хората, родени през юли и октомври, са изложени на най-голям риск от развитие на астма. Синдромът на хиперактивност с дефицит на вниманиетo заплашва хората, родени през ноември. Децата, родени през септември, са най-здрави.

7.    Септемврийските децата са по-щастливи
Всички деца са щастливи, ако имат любов и безопасност, но децата от септември са по-щастливи. Въпреки че мнозина не вярват в астрологията, родените от средата на септември до октомври, под знака на Везни, обикновено са по-щастливи от другите.

И нещо интересно....
Изглежда, че септември е месецът на горещите жени. Те са красиви и са толкова привлекателни, че повечето от тях са в различни класации като "Най-секси жени на света". През септември отбелязваме рождения ден на 2 великолепни и невероятно красиви жени - Моника Белучи (25 септември) и Салма Хайек (22 септември).