Семейство Глейзър няма намерение да продава "Манчестър Юнайтед" въпреки че към клуба проявява интерес един от най-богатите хора в света - принцът на Саудитска Арабия Мохамад бин Салман.

В последните дни се заговори, че Бин Салман има желание да инвестира във водещ европейски клуб и се е спрял на един от най-популярните отбори в света - "Манчестър Юнайтед".

По този начин Саудитска Арабия ще последва примера на съседите си Абу Даби и Катар, които на практика притежават "Манчестър Сити" и "Пари Сен Жермен". Според "Скай Спортс" обаче сегашните собственици на "червените дяволи" - фамилията Глейзър, нямат намерение да продават клуба, въпреки че в последните години липсата на успехи доведе до недоволство към тях от страна на феновете.

Въпреки липсата на трофеи, всяка година "Юнайтед" увеличава приходите си и подписва все по-апетитни спонсорски договори, а популярността на клуба не спира да расте.

Според изданието, Глейзър оценяват клуба на 4 милиарда паунда, но дори и да получат подобна оферта, не биха я приели, въпреки че това ще означава изключителна печалба за тях, тъй като през 2005-та година те купиха отбора за 790 милиона.

Саудитска Арабия се опитва да увеличи интереса към спорта в страната, като в момента строи цял град, посветен на спорта и забавленията, който ще се казва Ал Кадия и ще се намира на югозапад от столицата Рияд. Инвеститори от страна преговарят с ФИФА за преместването на Клубното световно първенство в Ал Кадия.