Аромат на индийски ритуални пръчици и изпълнения на музиканта Николай Николов-ОМ ще въведат русенци в дивната атмосфера на пъстрата и многолика Индия, суровия Тибет и удивителния Непал. Това ще стане в четвъртък, 18 октомври, в Художествената галерия на „Борисова“ 39, където от 18 ч започва представянето на новата книга на русенката Анна Димитрова. Този път поетесата ще сподели с приятели и ценители своите пътеписи, в които разказва за пътуванията си до трите колоритни държави в сърцето на Азия. 
Анна Димитрова е нарекла своята книга „Докосване до изтока“, а предговорът е написан от един от най-именитите пътешественици в България, който е и изключително сладкодумен разказвач - журналиста Симеон Идакиев, с когото преди известно време Анна бе заедно на друго пътуване в друг континент. 
Водеща на романтичната вечер ще бъде друга журналистка, която от няколко години е сменила амплоато, но не е загубила реактивността и съпричастността: Руслина Александрова, която е и причината Анна Димитрова да открие Индия, Тибет и Непал, които споделя в книгата си. „Докосване до изтока“, в която разказът на русенката се допълва от много нейни цветни снимки по време на пътуванията, излезе от печат неотдавна в русенското издателство „Авангард Принт“.