Отборът на „Дунав“ загуби с 0:2 контролата срещу „Астра“ в Гюргево, но въпреки неуспеха показа прогрес и  през второто полувреме игра равностойно с втория в румънския елит. След мача „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския тим Людмил Киров.

- Г-н Киров, доколко полезна беше тази проверка?
- Много полезна! Сверихме часовника си с един от елитните румънски отбори. През първото полувреме бяхме разпокъсани и не се представихме добре, но през второто се държахме доста по-стабилно. Видях футболисти, които заиграха по-освободено и с по-голямо самочувствие. Долових, че изпитват удоволствие от играта. Това настроение ме радва. Освен това използвахме контролата, за да експериментираме в някои зони. Пробвах Христо Попадийн на позицията опорен халф. Бранимир Костадинов пък получи задачата да играе като десен бек. Рано е да се правят изводи, но аз съм изпълнен с оптимизъм, че ще напипаме верния състав. Разбира се, има върху какво да работим, особено в дефанзивен план. Защитата стоеше по-добре, но на моменти пак показа колебание. Иначе по навик пак получихме елементарни голове. Казах и по-рано - резултатът в тази контрола не е важен, важното е накъде вървим.
- Какво ви предстои до домакинския мач с „Локомотив“ /Пловдив/?
- Дадох на момчетата три дни почивка. Мисля, че я заслужиха. Казах им да заредят батериите и да се стягат. Чакат ни пет много сериозни срещи, първата е срещу пловдивчани. Този мач трябва да бъде спечелен. Сигурен съм, че имаме сили да се преборим за трите точки.
- Много се спекулира с темата как някои от чужденците щели да бъдат освободени.
- Продължаваме в този състав до зимната пауза. 
- А какво става с ганаеца Дерик Менса? Не го видяхме и в мача срещу „Астра“.
- И аз не съм го виждал скоро, така че наистина нямам представа какво може. Чувал съм хубави думи по негов адрес и само толкова. Доколкото знам, е в Чехия, за да работи по паспорта си на гражданин от Европейския съюз. Като се върне, ще преценявам каква наистина е футболната му класа. Нямам намерение да се отказвам от нито един добър играч. За мене, ако един отбор иска да се опре на чужденци, то те трябва да са поне с две класи по-високо от българските футболисти. Специално в „Дунав“ не виждам да е така.