Ще се търси възможност за включване на средства в бюджета за 2019 година на Пътната агенция за ремонт на пътя между Ветово и Глоджево, който е част от републиканската мрежа и е в изключително лошо състояние. Това стана ясно от отговора на регионалния министър Петя Аврамова на вчерашния парламентарен контрол, след като русенският депутат от ДПС Бюрхан Абазов алармира за необходимостта от спешен и неотложен ремонт на пътя. Той е в изключително лошо състояние, почти цялата пътна настилка е с уреждания, има пропадания с образувани дупки, които достигат основата на пътя. Многократно районното управление във Ветово и общинският съвет са сигнализирали Пътното управление в Русе за изключително лошото състояние на пътя, посочи Абазов.
Регионалният министър отбеляза, че през юни е извършено изкърпване по настилката и че се разглежда възможността за осигуряване на средства от бюджета на Пътната агенция, която знае за състоянието на пътя. И моето желание е да има средства и догодина да направим ремонт на пътя във Ветово, каза Аврамова.
Този отговор не удовлетворява нито мен, нито жителите на община Ветово. Това са добри пожелания, жителите са ги чували години наред, но до реализация и до ремонт не се стига, репликира Абазов.
Именно заради осеяния с дупки и пропадания път между Ветово и Глоджево, който е един от най-разбитите в региона, последната сесия на съветниците от градчето се проведе на самия път. Те спряха движението, за да провокират отговорните институции да обърнат внимание на много тежкото състояние на пътищата във Ветово. Тогава на заседанието присъства и депутатът Бюрхан Абазов. Ветовските съветници бяха категорични, че ако бездействието на Пътната агенция продължи, ще направят нов протест, като блокират всички републикански пътища в общината.