С по един гол във всяко полувреме „Дунав“ загуби с 0:2 контролния си мач в Гюргево срещу елитния румънски отбор „Астра“, втори във временното класиране на Лига 1 в северната ни съседка. Двубоят на стадион „Марин Анастасович“ се игра пред малко повече от 200 зрители. Сред тях беше и група с най-верните фенове на русенския тим.
Като цяло двубоят бе равностоен и с малко голови положения. След попадението в първите 45 минути дунавци се опитаха да погледнат по-смело към вратата на домакините, но получиха малко нелеп втори гол. Влезлият като смяна на Филип Димитров вратар Станислав Антонов тръгна да излиза, но го направи неразчетено и румънците се възползваха от грешката му.
„Дунав“ игра без контузените Божидар Васев, Борислав Балджийски и Глаусио да Силва. Единствените чужденци в избора на старши треньора Людмил Киров бяха бразилският защитник Дуда и сенегалецът Мухамуда Н`Дайие. През първото полувреме капитанът Мартин Ковачев остана на пейката, а после влезе като смяна на Георги Динков.
Позитивите от този мач са като че ли са подобрената игра в защита, ахилесовата пета на отбора в последните мачове от първенството на Първа лига.
Двубоят бе последна проверка за „Дунав“ преди домакинския шампионатен мач срещу „Локомотив“ /Пловдив/.