Русе винаги е имал транспортни дадености, но във "Визия за България" не са ясно формулирани. Споменат е само прословутият път Русе-Бяла, а транспортни коридори 4 и 7 също са много важни. Никъде не се говори за Дунавска стратегия, а тя решава много проблеми на Северна България. В сектор транспорт трябва да има приоритет възстановяването на корабостроенето и кораборемонта в Русе. Това предложиха арх. Силвия Алексиева и общинският лидер на БСП-Русе Пламен Рашев по време на срещата в четвъртък вечер в Пленарна зала за обсъждане на проекта "Визия за България". В него участваха русенските депутати Пенчо Милков и Георги Стоилов и техните колеги Весела Лечева и Жельо Бойчев. 
Това е много хубав документ, но предизборен! В него няма срокове, ангажименти, нищо конкретно. За да бъде партията на ниво, трябва да се наблегне за унищожаване на бедността в България, каза една от присъстващите дами. На последно място във визията е сложена демографията, а това вече не е криза, а катастрофа, заяви друг от участниците. В здравеопазването е пълен хаос и оттам произтичат проблемите на хората, отбеляза трети. Поискано бе стратегията да е простичка, ясна и да се преведе на езика на обикновените хора.
Гледам разкопания ви център. Не допускайте да става и тук като в София. Русе е впечатляващо красив град. Пазете го!, каза Жельо Бойчев. Той посочи, че от БСП искат друг тип икономика, от високотехнологичен тип, в която държавата връща ролята си. Искаме държава, която да подкрепя българското производство, заяви той.