Задържаният за нечовешки жестокото убийство на 30-годишната Виктория Маринова започна спасителните маневри, за да си осигури колкото може по-леко наказание. Първият сигнал всъщност бе даден от майка му Надежда Красимирова, която в интервю за Нова тв не скри, че синът й е признал пред нея за изнасилването и убийството, но лансира версията, че той е умствено изостанал и не си е вземал хапчетата. Той не е добре с главата, включи се и сегашният съпруг на Красимирова, който живее с нея в германския град Щаде. Така вече се очертава една от вероятните линиите на защитата му - че имал психични проблеми.
Пред немския съд, който вчера разреши екстрадирането му у нас, 21-годишният циганин, регистрирал пет профила във Фейсбук под името Селайдин Ремикса, заявил, че на 6 октомври сутринта, под влиянието на алкохол и наркотици се е скарал с непозната млада жена в парка, ударил я е силно в лицето и я е блъснал в храстите, но отрекъл да я е изнасилвал, нито пък да е имал намерение да я убива.
Въз основа на показанията му няма основание да се смята, че има политически мотив в убийството, заяви Бернд Колкмайер от прокуратурата в град Целе, където се намира арестантът.
Северин ще бъде докаран , нас още през уикенда, надяват се разследващи. Първоначално се прокрадна предположение, че делото срещу него ще се гледа в Специализирания съд, но магистрати разясниха, че практически няма такава вероятност. 21-годишният ром ще пристигне в София с полет на "България Ер", а след това ще бъде конвоиран до Русе, където с него ще се работи интензивно за намиране на подплатени с улики и доказателства отговори на всички въпроси около зверството.
За хладнокръвието на задържания Северин говори разказът на човека, който го е качил в колата си малко повече от 24 часа след убийството, за да го закара в Хамбург. 
Изобщо не ми е казал нищо. Беше през цялото време мълчалив. 30 часа карах. Говорихме си общи неща. За толкова часове, да е говорил половин час, разказа Синан пред Нова тв. Той разбира, че е возил заподозрян за убийство, едва когато го оставя в Хамбург и германската полиция започва да издирва и двамата.
Двамата бяхме на детски рожден ден в нощта преди убийството, той беше пиян, но не толкова много и си тръгна сам, добави още младият мъж, който твърде, че неволно е помогнал на Северин да избяга.