Жандармерия пое вчера охраната на двата цигански квартала, в които се е подвизавал задържания за убийството на Виктория Маринова Северин Красимиров. Намесата на специализираните сили се наложи след ескалацията на напрежението в двете махали, които от вторник се оплакват, че са подложени на постоянни заплахи за разправа.
В четвъртък вечерта бе кулминацията - мъже на мотори, както и няколко джипа обиколиха Тракцията и Селеметя за всяване на респект, но без да посягат на никого. 
В първия квартал се оплакаха, че техен човек е бит от моторист, но по-късно се оказа, че соченият за жертва човек от махалата е излязъл доста пийнал от кръчмата и се опитал да снима колоната с телефона си, а една от машините се насочила предупредително към него. Замаяният от алкохола ром отстъпил несръчно и паднал на земята, прегледът му в болница по-късно установи, че няма наранявания.
В Селеметя всичко мина без инциденти. След заглъхването на шума на двигателите от къщите излязоха мъже с брадви и лопати, които се заканиха да не се дадат без бой и поискаха полицейска закрила.
Оперативната обстановка в Русе в момента е спокойна. Цяла нощ в двете махали имаше засилено полицейско присъствие, не са постъпвали сигнали за инциденти, за нарушение на обществения ред и за извършени престъпления. Ситуацията е овладяна, няма задържани лица. Засиленото полицейско присъствие ще продължи. С ръководителите на рокерските клубове в града, които в събота закриват мотосезона, е проведен разговор за намаляване на напрежението, извършва се проверка на залепените с тиксо номера на мотори и автомобили, каза на специален брифинг вчера директорът на областната полицейска дирекция старши комисар Теодор Атанасов.
Няма етническо напрежение в Русе, взети са всички мерки за осигуряване на ред и спокойствие. Престъпления извършват и християни, и мюсюлмани, и българи, и роми, турци, всякакви, навсякъде, заяви в същото време пред журналисти в София премиерът Бойко Борисов.