Хиляди хора се стекоха вчера в храма „Света Троица“, за да се сбогуват с убитата на 6 октомври с нечовешка жестокост Виктория Маринова. Огромната част от тях бяха непознати, изпълнени с болка и мъка заради прекършения едва на 30 години живот.
Тялото на водещата и административен директор на ТВН бе положено в бял ковчег, който бе отворен единствено за прощаване на семейството с нея. След това в църквата бяха допуснати и граждани.
Опелото бе извършено от петима свещеници, а поклонението продължи близо два часа. През това време на площада пред „Света Троица“ се виеше скръбно притихнала опашка, превантивно имаше и полицейски постове, но не се наложи намесата им.
Освен множество български журналисти на погребението бяха и пратеници на световни информационни агенции, които от близо седмица са в Русе. 
Не познавам Виктория, но разбрах, че е била весел човек, добра майка и винаги усмихната. Затова днес дойдох да почета паметта й, каза чакащата пред храма с цветя в ръка Петя.
Русе скърби за красавицата си, за добрата й душа, за себеотдайността й. Ето с тези й качества ще я запомнят русенци, които я познаваха, каза Албена Петкова, позната на Виктория.
Тя беше уникално добър човек, усмихнат и позитивен, посочи Вангелина Кирилова, състудентка на Виктория от Русенския университет.
Никога не съм предполагал, че точно на това добро и винаги усмихнато момиче ще се случи такова зло. Виктория не го заслужаваше, защото бе готова да помогне на всеки, който е в беда, а точно нея господ не успя да опази, допълни Красимир Петров, познат на Виктория.

Пламен Стоилов: Поставяме парапет, камери и осветление в района

В такива моменти освен болка, човек не може да изпитва друго. Изпращаме едно младо момиче, 30-годишно, майка, убита по особено жесток начин. Затова аз ще настоявам за максимална присъда. А тези които си позволят да помислят дори за такова нещо, трябва да бъдат смазани от закона, заяви кметът на Русе Пламен Стоилов, който пръв изказа съболезнования на семейството.
Полицията се справи прекрасно, криминалистите доказаха, че наистина са на топ ниво и за по-малко от четири дни успяха да разкрият такова тежко престъпление. Каквото и да се направи за обезопасяване на това място, когато има един такъв болен мозък, всички усилия ще са напразни. За спокойствието и сигурността на гражданите започваме поетапно изграждане на парапет, поставяне на видеонаблюдение в целия район и осветление, които плашат престъпниците. В това отношение Свилен Максимов ще помогне с едно видеонаблюдение. Лошото е, когато се случи такъв тип престъпник - нагъл, безскрупулен и действащ под влиянието на наркотици и алкохол, тогава нищо не помага и всичко е безсмислено, каза още Стоилов.