Заведение, нарушение на правилата, барабани, Волен Сидеров и потресени от действията му граждани – сюжетът с лидера на „Атака” звучи познато, но става дума за нов случай с негово участие. Председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти” обаче не вижда скандал в това да се пуши на закрито и да свири на барабани заедно с оркестъра.

Нещо повече, националистът обвърза случилото се с инициативата на вицепремиера Валери Симеонов за премахване на забраната за тютюнев дим.

Жена, представила се само с фамилията „Иванова”, публикува подробен разказ за срещата си с компанията на националиста в столично заведение. От думите й става ясно, че Сидеров е пушил на място, където това не е позволено, а при молба да загасят цигарите, хората от неговата маса са реагирали агресивно.

„В заведението нахълтва мобилен оркестър, вероятно от ромски произход. По реакцията на г-н Народен представител Сидеров съдя, че той е видимо доволен от пристигането на вероятно неговия личен оркестър, повикан по поръчка, може би, за да демонстрира на чужденците как се прави в България. Г-н Народен представител е видимо удовлетворен от репертоара на оркестъра, което съдя по факта, че той хваща палките и започва да барабани в тон”, пише Иванова.

Странното поведение на народния представител продължава: „На излизане от заведението, Сидеров решава, че не би било лошо да увековечи представлението си като изпроси някой лев за музикалното изпълнение, от онези, които не говорят български. И без това не са добре дошли, защо пък да не се изръсят с някой лев, за да подпомогнат ПГ „Обединени патриоти“, получаваща субсидия от 11 лева за всеки гласоподавател. Фактът, че нашата група се изнася лека полека не спира г-н Народен представител, които ни преследва до улицата скандирайки: „Гейс, говорете на български, в България сте, в България се говори на български“. 

„Аз съм привърженик на идеята на моя колега Валери Симеонов, който иска да се разреши пушенето.”, коментира по случая пред bTV Волен Сидеров. Той се възмути от въпроса дали е нормално да влезе в ролята на перкусионист: „Според Вас какви трябва да са народните представители – издялани от мрамор? (…) Според Вас народният представител трябва да бъде вкъщи и да не излиза от вкъщи?”

ой видя в случая провокация, подготвена заради участието му в консервативна конференция днес. На нея от българска страна участваха още Николай Бареков и президентският съветник Борислав Цеков.

Какво мисли за случилото се Волен Сидеров  вижте в интервюто на НелиТодорова

Н.Тодорова: Става въпрос за тази историякоято се разпространяваглаволомно във „Фейсбук”Имало ли е проблемисъздавали ли сте?

В.Сидеров: Очевидно се използва точно днешния ден, това мое представяне, това мое участие в този консервативен форум, за да се пусне някаква история и да се търси скандал. Обикновено при мен нещата са така, защото аз съм атакуван с нещо, което е скандал, но всъщност не е скандал. Тук няма никакъв скандал.

Н.Тодорова: Според мен е скандално един народен представител да пуши взаведениеАз също съм пушачзнам какво е да седнеш на маса с чашка и да тисе пушиРазбирам говероятно много хора Ви разбиратКогато от съседнатамаса ми кажатче това не е оказ просто подвивам опашка и излизам навън…

В.Сидеров: Много сте развълнувана… Не се тревожете толкова!

Н.Тодорова: На барабанчета не съм свирилада Ви кажав кръчмаНе че ененормалноно не отива на народен представител.

В.Сидеров: Според Вас какви трябва да са народните представители – издялани от мрамор?

Н.Тодорова: Ето такъв да Ви виждам (в костюм  б.р.)  ако ще си пийнахапнаи развеселя повече да съм вкъщи.

В.Сидеров: Тоест да не излизам от вкъщи, така ли? Според Вас народният представител трябва да бъде вкъщи и да не излиза от вкъщи?

Н.Тодорова: Ако ще свири на барабанчета  примерно.

В.Сидеров: Аз на никого не налагам моето свирене на барабани. Обикновено го харесват.

Н.Тодорова: Имало ли е опит за пререкание?

В.Сидеров: Вие търсите да създадете скандал.

Н.Тодорова: Нескандалът е създаден във „Фейсбук”Аз не съм го създала.

В.Сидеров: Във „Фейсбук” може да се създаде всичко. Мога да напиша за Вас каквото си искате и след това да хукна след Вас с микрофон и да питам „Вярно ли е”.

Н.Тодорова: Само че там има снимкиВие не отричате това и смятатече това енормално поведение.

В.Сидеров: Технологията на скандала е много добре известна и разработена. Вашата телевизия също я владее. Ако искате вече да ни оставите да се видим с колегите…

(намесват се депутатите Николай Александров и Павел Шопов)

Н.Тодорова: Вие защо решихтече има нужда от помощ  агресивнаизглеждам?

П.Шопов: Изглеждате агресивна и преднамерена.

Н.Александров: Покажете целия материал, нека хората видят дали сме направили нещо – ние просто чакаме за среща.

В.Сидеров: Толкова дълъг материал ще бъде ли излъчен по bTV?

Н.Тодорова: Нямам представа  и Вие правите новини…

В.Сидеров: Успокойте се, запалете една цигара…

Н.Тодорова: Вие ми предлагате да изпушим по една цигара на закрито? Аз пред камера няма да пуша!

В.Сидеров: Аз съм привърженик на идеята на моя колега Валери Симеонов, който иска да се разреши пушенето.

Н.Тодорова: Ама тя още не е въведена!

В.Сидеров: В ход е. Ето, нека да провокираме!