За първи път бе продаден на търг кораб, отнет през 2017 г. в полза на държавата, съобщиха от НАП-Велико Търново. Данъчните от великотърновската дирекция продадоха през август т.г. кораба „Балканска принцеса“, след отнемането му от КОНПИ /Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество/. Той бе на Васил Кънев от Русе, който стана клиент на комисията след присъда за контрабанда на корабно гориво и ръководене на организирана престъпна група.
След търга речният моторен кораб бе предаден на новия си собственик - румънски гражданин, който плати за него 50 100 лева. Продаденият плавателен съд е в незадоволително състояние. Построен като двуетажен пътнически кораб през 1984 г. в гр. Калайоки, Финландия, и с разрешение за превоз до 100 пътници. Размерите му са 28 м дължина и 6,5 м ширина. За времето си той е имал отлично навигационно оборудване. Корабът има два салона с 80 места и уютен коктейл-бар. С луксозния тогава плаващ ресторант преди години бяха организирани разходки на клиенти от Русе до съседно Гюргево.
Корабът „Балканска принцеса“ бе закупен през 2001 година от предишния му собственик Васил Кънев за малко над 77 000 лева. Функционираше като ресторант на вода до 2009 г., когато КОНПИ установява, че той е използван за контрабанда на корабно гориво. От 2013 г. до търга плавателният съд престоява на пристанището в гр. Видин.