Лошото състояние на пътищата, слабият контрол на държавата в социалните домове, ниските пенсии, проблемите в образованието и здравеопазването бяха част от въпросите, които жители на Русенска област отправиха и обсъдиха с русенските депутати от БСП Крум Зарков, Георги Стоилов и техни колеги от парламента. Те бяха на обиколки в няколко населени места в различни общини, за да представят проекта на „Визия за България“ и да чуят мненията и предложенията на хората. 
Какви мерки е предприела държавата срещу стигналата почти до границата ни с Румъния чума по свинете и защо се бавят тези мерки, искаха да разберат земеделците в Обретеник, които приветстваха предложението на БСП за скъсяване на веригата между производителя и пазара.
Учители и директори в Глоджево бяха категорични, че държавата не трябва да финансира частни училища. Според тях е нужно да се дават специални бонуси за отдалечени региони и обучението на деца, чийто майчин език не е български.
Жителите на сливополското село Борисово настояха да се повиши контрола от страна на държавата в социалните домове.
От лошо зимно поддържане на пътищата и липсата на маркировка се оплакаха хората в Две могили.
Недоверието на гражданите към институциите, демографският срив, проблемите при отглеждане на деца, на хора с увреждания, които имат нужда от обгрижване, на деца с аутизъм, методиките за работа на ТЕЛК-овете, бяха сред обсъдените въпроси по време на срещите на депутатите от БСП с жителите на областта.