Благотворителен концерт за събиране на средства за лечението на малката Лори ще се проведе на 19 октомври от 19 часа в спортна зала „Дунав“. На сцената ще излязат обичаните изпълнители Росица Кирилова, Сунай Чалъков, Емилия Валенти, Пресияна и Мирела Димитрови. В програмата със скечови и весели истории ще се включат любимците на публиката Георги Мамалев и Димитър Туджаров-Шкумбата. Участие в благотворителния концерт ще вземат също клуб по танци „Фламинго“, фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“ и други. Цената на билетите е 10, 20 и 30 лева, като могат да се закупят всеки ден между 16 и 19.30 часа в магазин „Антонели“ на ул. „Александровска“ 48 (до входа на хотел „Вега“). 
Семейството на малката Лори, която е родена с рядкото заболяване - вроден дефицит на бедрена кост, трябва да събере 199 200 щатски долара, за да може момиченцето да има щастливо детство, каквото всяко дете заслужава. Въпреки страшната диагноза за Лори има надежда да проходи. Отлична е прогнозата, ако детето се подложи на серия операции в Медицинския център „Света Мери“ в Уест Палм Бийч, Флорида, САЩ. Чрез първата и най-сложна операция ще се коригира деформацията на таза и ще се реконструира бедрото. Тази процедура е разработена в „Света Мери“ през 1997 г. и е усъвършенствана през последните 21 години, през които са излекувани стотици деца, обяснява майката на Лори.
Сумата, която е необходима за лечението, обаче е непосилна за семейството на момиченцето, а първата насрочена дата е 15 януари 2019 г. Първоначално родителите на детето се насочили за финансиране към Фонда за лечение на деца, но са получили отказ. Затова те се обръщат със зов за помощ към всички добри хора в България и зад граница, като предварително от сърце благодарят на всички отзовали се.
Всеки, който иска да подкрепи Лори в предстоящите й нелеки битки, може да го направи на откритата дарителска сметка:
УниКредит Булбанк UNCRBGSF
BGN сметка - BG16 UNCR 7000 1523 2804 10
USD сметка - BG27 UNCR 7000 1523 2804 06
Титуляр: Лора Петрова Ангелова
PayPal account - [email protected]
Има и дарителски ДМС номер, където може да се изпращат дарителски SMS с текст на латиница: DMS LORA на номер 17777( за абонати на всички оператори).