Какво наказание? Кое е това наказание, което ще ни я върне обратно, попита риторично в първото си публично изявление след трагедията с доскорошната му съпруга Виктория собственикът на "Нетуъркс България" и ТВН Свилен Максимов. 
Предпочитам да се съберем колегите и да видим как ще продължим нейното дело - това е нещото, което ще ни даде някакво удовлетворение. Да продължим това, което тя правеше в помощ на хората. 
Все още не смея на нищо да вярвам. Би било добре това да е истинският извършител /Северин Красимиров/, защото това ще означава, че това е някаква нелепа, гадна случайност, в която жертва се е срещнала с извършител, а не би означавало, че е някаква професионална поръчка, което всъщност всички нас много ни притеснява.
Призовавам - нека да изчакаме конкретните факти. Това, което видях с очите си, е, че полицията работи много сериозно. Тия хора наистина полагаха усилия. 
Мерките за сигурност в района /където е извършено убийството/ очевидно не са достатъчни. Най-лесно е да обвиним държавата, да обвиним полицията и т.н., но аз по-скоро ще погледна в моята градинка. Защото за разлика от обикновените граждани аз съм човек с възможности и по-скоро критикувам себе си, защото можеше и аз да съм малко по-активен. Можеше малко повече камери да се поставят и т.н. Лошото е, че в България винаги трябва да стане нещо такова, за да вземем мерки, но пък по-добре късно, отколкото никога.
Силно впечатление ми направи също, че /след убийството/ хората, гражданите, не излязоха да протестират, както обикновено се прави. Хората излязоха да подкрепят. 
От държавата бих искал всеки гражданин в беда да получи такава подкрепа, а не защото е директор на телевизия.
Аз искам да живея в този град, аз искам да живея в тази държава и искам да я променя. Виктория също искаше това. Тя най-много искаше да промени света към по-добро и да промени държавата към по-добро, защото има страшно много неща, които ни дразнят. Тя не спря и ние няма да спрем. Ние ще променим държавата, завърши Свилен Максимов.