Агенция „Монитор“ разпространи вчера материал на русенския си кореспондент Жанета Йорданова за случилото се непосредствено преди и след убийството на Виктория Маринова, който публикуваме с незначителни съкращения.

Цяла нощ убиецът на Виктория Маринова пиянствал в къща в циганския квартал Селеметя и на сутринта поел към дома на леля си в квартал Тракцията, който е близо до района на престъплението. Това разказват жители на ромския квартал, които са видели сутринта в деня на убийството задържания в Германия ром Северин Красимиров.
Направило впечатление, че 21-годишният мъж е съвсем неадекватен и се кара с компанията, с която пиянствал цяла нощ.
Селеметя и Тракцията, който също е обитаван от роми, се намират в двата противоположни края на Русе. С тези квартали е свързан животът на мъжа, изнасилил и убил 30-годишната красавица. Северин или Селайдин, както го наричат жителите им, е роден в Тракцията и е живял там в детските си години с майка си и баща си. Съкварталците им знаят само прякора на майка му - Мътара. Баща му обаче умира от болест в затвора, където лежи заради кражби, и майката се мести в Селеметя, като заживява с друг мъж. Северин също е с тях. Къщата, която са обитавали допреди четири-пет години, е най-отдалечената в ромския квартал. Тя дори е извън квартала и до нея се стига по черен път, дълъг около 400-500 метра. На мястото цари голяма мизерия, а няколкото постройки там са сред камари от боклуци.
След като майката на Северин заминала да работи за Германия
той нямал постоянно място, което да се нарече негов дом. Живеел ту при леля си в Тракцията, ту при майка си в Германия, ту някъде в Селеметя, където казват била и баба му. Не е женен, но от една година се събрал с момиче на име Емел.
"Той докато беше с нея, ходеше и с други жени. Преди това е имал много други, но сестра ми го обичаше и не искаше да се махне от него", разказа сестрата на Емел - Ресмие. И други жители на Селеметя потвърдиха, че Северин бил известен като любовчия и пройдоха.
Къщата в Тракцията, в която се е прибрал след убийството 21-годишният мъж, е много мизерна. В нея живее една от лелите му, която не пожела да излезе и да разкаже пред репортери какво се е случило. Тя се препитавала, като ходела да рови в кофите за боклук. С Емел той дошъл в съборетината няколко дни преди убийството, разказват комшии. Хората тук не искаха кварталът им да се свързва с жестокото престъпление и подканяха репортерите да отидат в Селеметя и там да питат за Северин.
"Не искаме да идвате тук, страхуваме се да не дойдат да се разправят с нас. Вървете в Селеметя, там да ви кажат. Той е турчин, не е ром, ние ромите не сме такива", крещеше побеснял мъж от Тракцията.
Все пак се разбра, че на 6 октомври - денят, в който бе открит трупът на Виктория, по някое време следобед Северин се върнал в къщата на леля си. Някои са забелязали, че има кръв по дрехите му, но смятали, че се е сбил, а и знаели, че преди тренирал бокс. Полицията дошла в Тракцията още в неделя, което означава, че ден след убийството е попаднала на вярна следа. Северин обаче вече бил напуснал страната с личния си автомобил. Хора от квартала твърдят, че това е станало още в събота, а други - в неделя. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че мъжът е напуснал страната в 14,02 часа през Дунав мост.
Полиция е имало в квартала и във вторник от сутринта до 20 часа вечерта, след което стана известно, че 21-годишният мъж е задържан в Германия.
При претърсването 
в дома на лелята са открити мобилният телефон на Виктория и бижута
с които тя е била в деня на убийството. На брифинга бе съобщено, че в къщата са открити и дрехи на Северин, с които той е бил по време на престъплението.
Мъжът се върнал, изкъпал се и не е показал, че нещо го тормози. Поне така е разказала приятелката му Емел на сестра си Ресмие. В понеделник двете излезли заедно и Емел споделила, че Северин е заминал за Германия и й се обадил от там в неделя вечерта.
"Искал е от Емел и тя да тръгне във вторник за Германия при него. Сестра ми нищо не е разбрала от поведението му. Поиска ми пари - 50 лева само, да тръгне и тя натам, тъй като й липсвал", казва Ресмие. Това не се случило, защото я привикали заедно с лелята в полицията за разпит. След като я пуснали, отишла да живее при майка си Айше. Телефонът на жената през целия ден бе изключен.
Най-вероятно Северин не е замислил предварително нападението
и под влияние на изпитото голямо количество алкохол е решил да си набележи жертва. Храстите край бетонната алея са добро прикритие и спокойно е можел да наблюдава от там кога да действа. Хвърлил е око на красавицата, а и наблизо не е имало хора. Имало е жена под бетонната алея, но не точно при това място. В постройка наблизо са били и трима рибари, но те не са чули нито викове, нито нещо необичайно преди това им е направило впечатление.
Виктория е била със слушалки на ушите и нападението дошло изневиделица. Както бе съобщено на брифинга, Северин е нанесъл удар в лицето и е счупил носа й. Жената е завлечена в дере, от което трудно е можела да излезе дори без наранявания, твърдят източници, присъствали на огледа.