Друга жена се е разминала на косъм със злокобната съдба на водещата в ТВН и административен директор на телевизията Виктория Маринова, стана ясно вчера след изнасяне на подробности за престъплението. Момичето бягало по бетонната алея над брега на Дунав в събота малко преди журналистката, но направило обратен завой преди храстите, в които дебнел Северин Надеждов Красимиров, подвизаващ се във Фейсбук като Селяйдин Ремикса. 21-годишният циганин с регистрация за кражба на метали преди 11 години е задържан във вторник вечерта в близкия до Хамбург град Щаде в дома на майка си. Той ще бъде изправен пред немски съд още днес. Очаква се екстрадирането му да бъде одобрено и да бъде върнат у нас до няколко дни. Вчера стана ясно, че бившият възпитаник на русенското Основно помощно училище „Петър Берон“ е бил в полезрението и на германската полиция заради фалшифициране на документи.
На Северин Красимиров, който според вътрешния министър Младен Маринов действа под напора на нагона, без да анализира, ще бъдат повдигнати две обвинения - за изнасилване и за убийство по особено жесток и мъчителен начин, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.
Работи се и по версия, че Красимиров е имал съучастници, разкри министър Маринов.
Аз съм убеден, че този човек е непоправим като престъпник, но няма да получи доживотна присъда, заяви вчера адвокат Марин Марковски.
Той няма да получи доживотна присъда, защото като страна член на ЕС имаме принципни законови положения, които налагат да се съобразим с директивите за доживотното наказание. Максимално може да получи 30 години лишаване от свобода, коментира един от най-известните адвокати.
Специална благодарност за работата си получиха всички служители на МВР и прокуратурата, участвали в разкриването на зверството, което бе разплетено с денонощна работа на върха на възможното само за четири дни.