Премиерът Бойко Борисов покани всички посланици в МС, за да изрази пред тях недоволството си от негативните коментари от чужди политици и медии към България по отношение на убийството на Виктория Маринова.

Председателят на групата на ЕНП в Европарламента – Манфред  Вебер, например написа в "Туитър", че е шокиран от убийството и че това е третото убийство на журналист в ЕС за година след Малта и ЕС.

По отношение на Вебер, който е основен претендент за поста на Жан-Клод Юнкер за председател на ЕК след изборите догодина, има спекулации, че Борисов ще откаже подкрепа за него.

Днес българският премиер обяви, че ще си промени отношението към ЕНП.

В друго съобщение в "Туитър", разпространено преди около час, Манфред  Вебер обаче поздравява българските власти за разкриването на убийството.

"Българските власти действаха бързо и ефективно. Имаме пълно доверие във властите, че ще намерят справедливост за семейството и близките", пише Вебер.

Посолството на САЩ също изрази позиция, в която предложи помощ и изрази, че е в шок.

Срещата ще се проведе в сградата на Министерския съвет. На нея ще присъстват и главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.