България влиза с десет компании в годишната класация на най-големите компании по приходи в Югоизточна Европа - TOP 100 SEE за 2017 г. - с една повече от предходното издание, изготвяно от SeeNews - независим доставчик на бизнес информация. В престижната извадка за първи път влиза фирма от Русенско - това е базираната в Сливо поле „Астра Биоплант“. Производителят на биодизел има приходи от над  млрд. лева за миналата година и в подреждането заема 97-о място.
Класацията обхваща нефинансови дружества, регистрирани в Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Македония, Молдова, Словения, Сърбия, Румъния, Черна гора и Хърватия. Първоначалният масив от анализирани компании надхвърля 2900. 
Анализът определя 2017 като година с изключително увеличение на приходите в региона в период на устойчив растеж. Общият приход на стоте компании, включени в класацията, е 113,9 млрд. евро -   повишение от 12,5% спрямо класирането за предходната 2016 година. Същевременно печалбата бележи още по-рязко повишение с ръст от 22% за същия период спрямо предходната година, изразяващ се в 4,9 млрд. евро.