Има свидетел на жестокото убийство на водещата от ТВН и административен директор на телевизията Виктория Маринова, която бе погубена по особено мъчителен начин в събота между 11.30 и 12.30 часа. Информацията бе съобщена снощи неофициално от източник от МВР. Според близки до разследването заподозреният е избягал през Дунав мост и търси скривалище в чужбина.
Съдебно-медицинската експертиза излязла с потресаващи данни.
МВР издирва и други хора, разполагащи с информация по случая и обяви горещ телефон за сигнали на граждани. Номерът е 0889 562407.
И вчера в Русе интензивно работи оперативният щаб по разследването, оглавен от вътрешния министър Младен Маринов. В него наред с висши местни магистрати и полицаи участваха говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и директорът на ГД „Борба с организираната престъпност“ Ивайло Спиридонов.
Надежда за бързо разсичане на изключително сложния възел, който трагедията заплете, се появи вчера около обед, когато бе съобщена, че има арестуван по случая. Това е 27-годишен румънски скитник от украински произход, който се разхождал безцелно вчера около 11.30 ч по крайбрежната алея, до която стана бруталното престъпление. Директорът на ОДМВР ст.комисар Теодор Атанасов изрично подчерта, че чужденецът е задържан, но не заподозрян и след 10 часа разпити алибито му бе напълно потвърдено и той бе освободен.
Десетки журналисти от местни и столични медии, както и пратеници на телевизии и вестници от Румъния, Австрия и Слования бяха окупирали площадката пред полицията в с надежда за сочещи развръзка новини. Очакването свърши в 20 ч, когато ст.комисар Теодор Атанасов обяви, че няма нова информация по случая.
По-рано през деня граждани направиха опит да претърсят отново местопрестъплението, а приятели на Вики организираха в нейна памет бягане по маршрута, където е тренирала.
Междувременно България бе подложена на невиждан натиск за бързо разследване и приемане на международна помощ по случая. Изказвания дойдоха от генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, от председателя на 73-ото Общо събрание на организацията Мария Еспиноза Фернанда и от еврокомисаря по правата на човека Дуня Миятович, а председателят на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европарламента Клод Моралес изпрати до директорката на Европол Катрин де Боле писмо с молба Европол да предложи на България помощ в разследването на убийството на Виктория Маринова.