Близо 10 000 души се стекоха снощи пред Паметника на свободата, за да почетат паметта на убитата журналистка от телевизия ТВН Виктория Маринова. Хора от всякакви възрасти и социални групи се събраха да изразят решимостта си да не живеят в страх и негодуванието си срещу ширещата се престъпност. Стотици свещи озариха поставената на паметника снимка на превърналата се в ангел Вики, хиляди цветя засвидетелстваха скръбта и мъката на покрусените от зверството хора. 
Организатори на бдението бяха членове на бизнесклуб "BNI Prista", в която Виктория е членувала. Бдения имаше също в София, Плевен, Ямбол и други градове.
Аз съм председател на сдружение "Смело сърце" на майки на деца с увреждания. През лятото Вики идваше в нашия протестен палатков лагер и обличаше наша тениска с надпис "Системата ни убива", направи и филм за две наши майки с много тежко увредени деца. Сега всички сме се организирали да се присъединим към бдението, защото тя постоянно ни подкрепяше, каза Стойка Панагонова.
Вики беше редом до майките на деца с увреждания на палатковия лагер и винаги искаше да знае с какво може да ни помогне, така че това е най-малкото, което мога да направя за нея. Загубата е ужасна, във Фейсбук постоянно я виждам с тениската "Системата ни убива", системата наистина я уби - не социалната, а системата в държавата, съболезнование към близките й, каза Снежинка Захариева, майка на дете с увреждане.
Според мен убийството на Вики е замислено предварително от психопат, който я е следил, че всеки ден тренира на това място. Моля се детето й никога да не научи как е умряла майка й, посочи Милена Милчева, приятелка на Виктория.
Единствено мога да изкажа съболезнование към роднините. Мъчно ми е, тежко ми е, дано убиецът бъде заловен по-скоро, защото Вики бе чудесен човек и приятел. Беше подела много благотворителни каузи, но не успя да ги довърши, просто аз не мога да повярвам, че нея вече я няма. Както виждате, тук има хиляди и още ще дойдат, защото тя излъчваше само лъчезарност, каза Цветомир Цветанов от бизнес клуба, организатор на бдението.