Както „Утро“ първи писа, волейболният отбор на „Дунав“ откри сезона с трето място на приятелския турнир във Варна. Момчетата на старши треньора Петър Шопов загубиха след тайбрек с 2:3 мача си срещу „Черно море БАСК“, а после отнесоха с 3:0 тима на „Дея“ /Бургас/. Вчера разговаряхме с наставника на русенския състав.

- Г-н Шопов, какви са впечатленията ви от турнира във Варна?
- Като за първи мачове не мога да бъде недоволен. При това експериментирахме различни схеми на игра. Главното за мене беше да дам шанс предимно на новите състезатели. Мисля, че повечето ни волейболисти се представиха добре на този етап от подготовката.
- Какво показа това първо сверяване на часовника?
- Рано е да се правят крайни изводи. Отборите, с които играхме, не са слаби. Струва ми се обаче, че те са напълно преодолими и че ще можем да ги победим в рамките на редовния сезон. Говоря и за "Черно море БАСК", и за "Добруджа", и за "Дея". Пак казвам - важното беше да избистрим състава и да видим докъде сме стигнали. 
- Как се вграждат новите хора?
- Нормално! Няма да разкрия голяма тайна, ако кажа, че ще градим отбора около класата на Костадин Стойков и Данаил Милушев. Това са двамата ни най-опитни, най-добри и най-титуловани състезатели. Те ще са моторът на тима ни. 
- Има ли някаква промяна в програмата преди стартовия двубой за първенство на Първа лига срещу "Левски" на 21 октомври в Русе.
- Не, няма. Другата седмица ще играем два мача в Монтана - срещу домакините и "Пирин" /Разлог/. След тези двубои трябва да сме напълно готови за срещите от Суперлигата.