Бившият капитан на Челси и английския национален отбор Джон Тери официално сложи край на професионалната си кариера като футболист. 37-годишният Тери спира с футбола като един от най-големите защитници в Англия в последните 20 години.

Тери преминава в Академията на Челси на 14-годишна възраст и прекара общо 22 години на "Стамфорд Бридж", като в този период стана пет пъти шампион на Англия, спечели четири пъти ФА Къп, три пъти Купата на лигата и веднъж Шампионската лига. "След 23 невероятни години като футболист реших, че сега е точният момент да спра да играя. На 14 години направиха най-важното и добро решение в живота си - да премина в Челси. Думите никога няма да са достатъчни, за да изразя какво означава за мен този клуб и най-вече неговите фенове. Изиграх 717 мача за отбора и имах привилегията да бъда капитан. Гледам с нетърпение към следващото предизвикателство в живота си", сподели Тери в социалните мрежи.

Очаква се в близките дни той официално да започне треньорската си кариера. Вчера медиите във Великобритания обявиха, че Тиери Анри ще бъде новият мениджър на Астън Вила, а Тери, който миналия сезон игра при бирмингамци, ще стане негов асистент.