Русенската опера си поставя нова амбициозна задача - да направи постановка на легендарния мюзикъл "Кабаре". Да, става дума именно за онова същото "Кабаре" на Джон Кендър, Фред Еб и Джо Мастероф, което има 15 награди "Тони" и 8 филмови "Оскар"-а за киноверсията си, която продължава да жъне успех и сред днешните зрители.
В екипа, който се наема с тази твърде мащабна и нелека артистична мисия, влизат режисьорът Борис Панкин и диригентът Димитър Косев. Двамата заедно с директора на Русенската опера Иван Кюркчиев са комисията, която ще проведе прослушването на кандидати за участие в световноизвестния мюзикъл. Любопитно е, че този път прослушването се обявява не "по принцип", а за всяка конкретна роля от бъдещия спектакъл - за Конферансието, за Сали Боулс /донесла "Оскар" на блестящата Лайза Минели във филма на Боб Фос/, Клиф, Хер Шулц и останалите персонажи.
Прослушването ще бъде на 27 октомври, събота, от 12.30 до 16.30 ч в сградата на операта. От кандидатите се очаква да се явят с песни от мюзикъл по свой избор или с песни на героите, които се канят да изиграят в русенския мюзикъл. От операта могат да предоставят материали на желаещите, които пък трябва до 25 октомври да заявят намерението си да участват в прослушването заедно с автобиография на адрес: [email protected].