4700 лева е глобата, която трябва да плати млад мъж за това, че показал среден пръст на полицай, който стоял до патрулка за контролиране на движението.
На 21 април тази година младши контрольорът от КАТ Ц.Р. и колегата му И.И застанали на бул."България" малко преди Охлюва в посока Дунав мост с патрулка с мобилна камера, за да заснимат джигитите с високи скорости. Около 11 часа към поста се задало русенско БМВ, но като наближило, возещият се отпред Т.М. извадил ръката си през прозореца и показал среден пръст на Ц.Р. Баварецът продължил с висока скорост, а катаджиите пуснали сирената и подгонили беглеца, който завил по бул."Гоце Делчев". Още след завоя БМВ-то била спряно, след което била снета самоличността на хулигана.
Заради дързостта, накърняваща достойнството на полицай Ц.Р., случаят стигнал до прокуратурата, която го предала на Районния съд. Магистратите наложиха на Т.М. 3000 лева глоба и прочитане на присъдата по общинското радио. Освен това Т.М. трябва да плати 1000 лева обезщетение на полицая за претърпени неимуществени вреди заедно с лихвата от 21 април до края на септември, както и да му възстанови 732 за разноски по делото.
Решението може да се обжалва пред Окръжния съд.