Национално кръщене се провежда тази неделя в 11 града в България, предаде репортер на БГНЕС.

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит се срещна преди дни с Андрей Арнаудов, продуцент на кампанията „Направи го за България“, която има за цел да насърчава раждаемостта като помага на родителите, децата им да приемат св. Кръщение. През миналата година се състоя първото издание на кампанията. Българският патриарх Неофит благослови втората кампания "Направи го за България".

„Днес е второто издание на националното кръщене - финалът на кампанията „Направи го за България“ на ДНК. За разлика от миналата година, когато кръщавахме деца в 9 града, тази година градовете са 11. Иначе децата, които са записани в кампанията отново са между 1200 и 1300. Не знаем точно колко ще бъдат кръстени днес, миналата година кръстихме около 1000“, каза Андрей Арнаудов. Известни лица са посланици на каузата. „Не притеснявайте да имате деца. Деца се гледат с любов, не с пари“, каза Владимир Николов.

Пред столичния храм “Св. София” беше и Десислава Атанасова, която каза, че се включила в кампанията по покана на нейни приятели. „Ще кръщавам тяхното детенце, кумувала съм им на сватбата. Така, че днес Петър ще стане християнче и съм изключително радостна, че толкова много хора са се включили в тази кампания 11 града на България“, каза народният представител и посочи, че подкрепя такива каузи.