При огледи на представители на Областното пътно управление и полицията не са констатирани участъци с концентрация на пътно-транспортни произшествия по главния път Русе-Силистра на кръстовищата към Мартен и Сандрово. По двете кръстовища няма липсващи знаци и не се налага монтирането на допълнителни, тъй като действащата организация на движение изпълнява своето предназначение. Хоризонталната маркировка е в много добро състояние, като е подновена миналата година. Това каза регионалният министър Петя Аврамова на вчерашния парламентарен контрол в отгвор на въпроса на депутатите от БСП Георги Стоилов и Пенчо Милков за рисковите кръстовища към Мартен и Сандрово. 
Жителите на двете населени места за пореден път изразиха силното си притеснение и недоволство от състоянието на пътя Русе-Силистра и кръстовищата, на които зачестиха пътно-транспортните произшествия. Хората искат да се предвиди лента за изчакване на автомобилите, които завиват към двете населени места, тъй като много често в тези участъци стават катастрофи, а през зимата, когато има мъгли, инцидентите са още по-чести. Шофьорите, които идват от Русе към селото, са принудени да спират на главния път, но често те са засилени и не обръщат внимание, че тези, които влизат в Сандрово, са дали мигач и изчакват. Жителите на селото и шофьорите, които от години настояват да се вземат мерки, са готови да излязат и на протест, за да се реши този проблем. 
Новият регионален министър посочи, че се извършват системни огледи на републиканската пътна мрежа и са предприети необходимите мерки. Преди зимния сезон по главния път Русе-Силистра ще се постави нова осева маркировка, допълни още Аврамова. За полагане на хоризонтална и вертикална маркировка по републиканските пътища в областта, включително за пешеходни пътеки, са инвестирани близо 200 хиляди лева за периода 2017-2018 година.
Кметовете на Мартен и Сандрово твърдят, че многократно са писали докладни и са сигнализирали държавата за проблема. Жителите на двете населени места заявиха, че ако не последват спешни мерки за рисковите кръстовища, ще излязат на протест, тъй като хората вече се научиха, че викайки, системата започва да работи, каза Пенчо Милков.