Две деца са блъснати от коли, докато пресичат улици в различни квартали. Единият малчуган се е отървал само с натъртвания, но другият е със счупен крак.
Произшествията са станали за около час в четвъртък вечерта. Първо в 17.50 часа 5-годишно момченце тръгнало да пресича ул.“Иван Вазов“ пред входа за Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ към градинката отсреща, без да се огледа. Изненадан от внезапно изскочилото дете на пътя 74-годишен шофьор на „Нисан Кашкай“ не успял да спре и го съборил на земята. На място пристигнала линейка и откарала малчугана в болница „Канев“ с баща му със съмнение за контузия на главата, но прегледът показал само натъртвания на таза.
В 18.45 часа срещу магазин „Билла“ на ул.“Солун“ 44-годишен шофьор на микробус блъснал 8-годишно момченце, което пресичало платното на необозначено място. Водачът веднага откарал детето и родителите му в „Канев“ със счупена дясна подбедрица, където са ги открили униформени от КАТ. По този случай е образувано досъдебно производство, алкохолните проби на двамата шофьори са отрицателни.