Пиянски изстъпления на пациент вдигна на крак Спешното приемно отделение в Университетска болница "Канев", съобщи началникът на отделението д-р Юрий Йовков.
Инцидентът е станал в 1 часа след полунощ в нощта срещу петък, когато в отделението влязъл видимо почерпен млад мъж със срязано сухожилие на палеца на лявата ръка.
Раната беше много дълбока и пациентът се нуждаеше от операция. Предвид погълнатия от него алкохол обаче, упойка не можеше да му се постави и колегите започнаха да обработват раната, като му казаха да дойде на следващия ден за операция.
Това разяри младежа, който прояви характерната за нашите географски ширини вербална агресия и започна най-вулгарно да псува лекарите и медицинските сестри. После излезе през вратата на отделението и с ритници счупи стъклото на алуминиевата врата, обясни ситуацията д-р Йовков.
За подобна рана лечението може да се извършва поетапно и не изисква незабавна операция, защото не е животозастрашаваща. Ако обаче не се извърши хирургическа интервенция, палецът му може да остане увреден, така че той при всички положения ще потърси медицинска помощ, но вероятно в друго лечебно заведение, допълни медикът.
Проверка на „Утро“ показа, че вчера пациентът е посетил УМБАЛ „Медика“, където се е срещнал с ортопед, който вероятно ще поеме лечението му.
Медицинските екипи в Спешно приемно отделение не са защитени, макар че се отнасят еднакво сериозно към всички постъпили пациенти. Подобна агресия обаче ни пречи да работим спокойно, защото след такъв инцидент колегите много трудно се възстановяват от стреса, а вечер отделението е пълно, подчерта д-р Йовков.
Срещу вандалстващия пациент е образувано производство за увреждане и унищожаване на държавно имущество, съобщиха от полицията.