С двете си вълшебни цигулки, едната от които е скъпоценната старинна 305-годишна"Амати", а другата е електронна, ще пристигне в Русе виртуозът Васко Василев, който ще зарадва своите почитатели с концерт на 6 ноември. Преди да свири пред възхитените русенци и гости на града, очарователният артист ще даде първи концерт от своето есенно национално турне ден по-рано във Варна. След Русе му предстоят Пловдив и София, като в столицата концертите му ще бъдат два. 
По традиция най-младият концертмайстор на оркестъра на Кралската опера в Лондон не обявява предварително творбите и авторите, които ще свири. В това има известен чар и публиката винаги остава вдъхновена от майсторски подбраната програма на цигуларя, която макар и да създава усещането за блестяща импровизация, е плод на сериозна и задълбочена работа. 
Билети за русенския концерт на виртуоза все още могат да се намерят. Впрочем, цените им в Русе са двойно и дори тройно по-ниски от тези за двете му изяви в Националния дворец на културата в София. Най-скъпият билет, който русенци могат да си купят, е 60 лева, докато столичани ще плащат по 150 лева.