Дошлият само преди дни в „Дунав“ Исмаил Иса ще бъде включен в групата за мача на русенци като гости на „Ботев“ /Пд/ - събота /15 часа/. Централният нападател подписа договор в понеделник, а администраторът на клуба Огнян Цветанов го картотекира в БФС. Въпреки че Иса изостава в подготовката, ще бъде на разположение, тъй като другият таран - Ахмед Ахмедов, има лека травма. Със здравословен проблем е и бразилецът Глаусио да Силва.
Уредени в БФС бяха и треньорските права на новия старши наставник Людмил Киров. На книга отборът пак ще бъде воден от търговищкия спец Пламен Донев-Донадони, тъй като той разполага с необходимия лиценз да седи на пейката в мач на отбор от Първа лига. 
Двубоят в Пловдив ще бъде ръководен от Стефан Апостолов. Помощници на съдията от Симитли и депутат от ГЕРБ ще са Веселин Мишев и Владимир Велев.
А ръководството на ФК „Ботев“ съобщи, че билети за феновете на „Дунав“ ще се продават от 13 часа в деня на мача. Пропускът за терена в квартал Коматево, където ще се играе двубоят, ще е 10 лева.
Ботевци са шести с 14 точки, а „Дунав“ е на 12-о място с 8. 
В другите мачове от кръга: днес - „Черно море“ /Варна/-“Верея“ /Стара Загора/, утре-“Септември“ /София/-ЦСКА, „Берое“-“Локомотив“ /Пд/; в неделя - „Етър“ /Велико Търново/-“Витоша“ /София/, „Ботев“ /Враца/-“Лудогорец“ /Разград/, „Левски“ /София/-“Славия“.