Пиян тираджия остана без книжка за година заради предизвикана катастрофа и бягство от местопроизшествието
В понеделник 50 минути след полунощ работещият за турска транспортна фирма Р.М.И. от Кърджали навлязъл с тежкотоварното си "Волво" с висока скорост в кръговото кръстовище край Бяла и блъснал друг тир, но вместо да спре, продължил напред. Потърпевшият подал сигнал на тел.112, след което беглецът е задържан от беленски полицейски екип. 
При проверка на документите Р.М.И. лъхнал на алкохол и пробата с дрегер показала, че причината за бягството е 1.83 промила. 60-годишният кърджалиец е арестуван и откаран в болницата в Бяла, където кръвното изследване отчело 2.36 промила алкохол.
Р.М.И. е задържан в ареста. От разпита се разбрало, че по пътя от Дунав мост до Бяла решил да се почерпи, но вместо да легне да спи, подкарал камиона към Турция. За подобно нарушение Р.М.И. би трябвало до получи сериозно наказание, затова благоразумно побързал да сключи споразумение с прокурора за пет месеца затвор условно с три години изпитателен срок, 500 лева глоба и една година без книжка, което вече е одобрено от Районния съд в Бяла.