Людмил Киров проведе първа тренировка като нов наставник на „Дунав“. След заниманието „Утро“ разговаря със старши треньора.

- Г-н Киров, как мина за начало?
- Позитивно! Футболистите тренираха с настроение и усмивки.
- Какви бяха първите ви думи към тях?
- Казах им, че само допреди няколко години съм играл с някои от тях, с други тепърва ще се опознавам. Казах им още, че най-важната ни задача сега е да върнем хората по тлибуните. „Дунав“ не може да играе мачовете си пред 1000-2000 зрители. Обидно е за град като Русе. Другото е отборът да намери по-скоро мястото, което заслужава. Ще се повторя - тимът разполага с играчи, чийто потенциал е по-висок в сравнение с показаното дотук. Твърдя го, тъй като имам поглед върху качеството на футболисти в други тимове.
- Как ще работите с Цветомир Младенов, под чието ръководство „Дунав“ записа три мача?
- Не виждам причини да не гледаме в една посока. Сигурен съм, че той ще помага и в никакъв случай няма да пречи с каквото и да е. Моят принцип е, че резултати могат да се получат със сплотен екип. Това е и другата цел - обединение на всички нива. Говоря за ръководство, щаб, играчи, публика. Може да е клише, но само заедно можем да успеем.
- Как ще коментирате публикации по сайтовете, че бразилецът Глаусио да Силва щял да бъде освободен?
- Не знам откъде е излязла тази „новина“. Честно казано, аз още дори не съм запознат добре с чужденците в отбора.
- Има ли футболисти със здравословни проблеми след мача с „Берое“?
- Мартин Ковачев и Ахмед Ахмедов се готвят отделно. Надявам се да бъдат готови за гостуването в Пловдив на „Ботев“ /Пд/.
- А Исмаил Иса?
- Тренира под пълна пара наравно с другите момчета.