Президентът на „Дунав“ д-р Симеон Симеонов заяви, че не се притеснява толкова от резултатите на отбора, колкото от обстановката около него. Прицелът му бе слабата подкрепа на трибуните.
„Русе беше домакин на мачове от световното първенство по волейбол. Дойдоха играчи от суперкласа, а залата беше полупразна. Как да си го обясним! „Дунав“ не е самоцел, а обща кауза. Ако не се събудим като град, нищо добро не ни чака. Само заедно можем да вървим напред. Иначе няма смисъл. Казвал съм го и друг път - който може да е полезен с идеи и съвети, нека да заповяда“, каза д-.р Симеонов.
Той отговори и на въпроса на „Утро“ защо не се залага на юноши, а се търсят играчи от чужбина.
„Четирима от младите почнаха подготовка с мъжете. Съжалявам да го кажа, но нивото им не отговаря за футбол от Първа лига. Знаете, че по-рано бяхме подписали договори със Сонер Хюсеин и Стефан Митев, момчета, които уважавам. Като старт юношите получаваха по 800 лева заплата. Прибавим ли разходите за тези млади играчи по други пера, се натрупва сериозна годишна сума - някъде около 27 000 лева. Започнах да се замислям къде е икономическата логика, при положение, че тези футболисти не играят. Иначе никой няма да се откаже от добрите си кадри. Ето, погледнете „Лудогорец“. Колко футболисти от разградската школа бяха интегрирани в първия състав?“,  попита риторично клубният шеф.
Така се стигна и до темата за чужденците.
„Разбирате, че не можем да си позволим класни попълнения извън България. Нямаме и толкова добре развито скаутско звено. Събирали сме информации за играчите, които са сега при нас, по различни канали. Гледали сме различни техни мачове, не сме се концентрирали само върху най-.добрите им моменти. За нас е престиж, че успяхме да продадем бразилеца Карлос Джатоба на клуб като „Спортинг“ /Лисаблон/. Междувременно чакаме транш по неговия трансфер“, обясни д-р Симеонов.
Той определи финансовото състояние на „Дунав“ като добро.
„Простираме се според възможностите си, това е истината“, подчерта президентът на клуба.