Людмил Киров е новият старши треньор на "Дунав", стана ясно на извънредна пресконференция вчера. Според подписания договор той ще работи най-малко до юни 2020 година. Контракт до края на първенството парафира и завърналият се в Русе централен нападател Исмаил Иса. Киров и Иса изгледаха в неделя от трибуните мача на дунавци срещу "Берое".
"Първо искам да благодаря на Малин Орачев за свършената работа. На него му липсваха само резултатите. Поздравявам и Цветомир Младенов за куража да води отбора в последните мачове. Младенов, Емил Иванов и Любо Петков ще са останат в щаба на Киров. С назначаването на новия старши треньор се надявам, че правим промяна за добро. Освен това се радвам, че той е русенец", каза президентът на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов. 
Клубният шеф добави, че е доволен от видяното в мача срещу "Берое" и изрази надежда, че доброто представяне на отбора ще продължи. Затова, въпреки равенството, футболистите ще получат премии. 
Той оцени обстановката в съблекалнята като прекрасна, а колективът - като отличен. 
На въпроса дали след привличането на Иса четиримата вече централни нападатели няма да са много, д-р Симеонов отговори, че до зимата няма да се правят никакви рокади.