Основната задача на доброволците в новия Ресурсен център в подкрепа на възрастните хора към БЧК е да защитава правата им. Много пенсионери не знаят къде се намира социалната служба, не знаят, че имат право да получат социална подкрепа, че съществуват институции за социални грижи и много други и задачата на 20 доброволци-баби и дядовци, които ще работят в центъра, е да им обясняват по телефона или направо тук правата. Това обясни вчера при откриване на центъра Румяна Радкова, член на общинския и областния съвет на БЧК. 
Това ще се случва на ул.“Гурко“ 10 или на телефон 0879 184 389 всеки работен ден от 10 до 12 и от 14 до 17 часа, допълни директорът на ОС на БЧК Антоанета Ябанозова. 
Доброволци на възраст над 65 години ще предоставят информация на хората от третата възраст по въпроси, които ги интересуват. За целта центърът ще развива своята дейност в направленията консултация и информация, дискусии по определени въпроси, заставане зад определени каузи и привличане на съмишленици, солидарност между поколенията, посочи още тя.
Отец Искрен от църквата „Света Троица“ освети Ресурсния център, на тържеството бяха още председателят на общинския съвет на БЧК Алис Муртезова и почетният председател на ОС на БЧК проф.Тодорка Стефанова.