Започва реконструкцията на една от емблематичните за Русе сгради - Виенската къща на края на бул."Придунавски", известна и като дома на Иван Стоянов - Соларя. Имотът, в който до 2007 г. се помещаваше управлението на "Свободна зона", беше дълги години в окаяно състояние, след като заради размествания на земните пластове по нея се появиха сериозни пукнатини. Наложи се спешното й укрепване, като с европейски средства бяха изградени подпорни стени. 
По информация на "Утро", сградата има нов собственик - една от най-мощните русенски фирми, която вече има зад гърба си успешни реставрации и на други стари сгради в центъра на града. И със сигурност притежава ресурсите, за да върне стария блясък и на тази. Виенската къща се намира в края на булевард „Придунавски“, като има вход и откъм „Княжеска“. Тя е построена през 1885 г. за френския предприемач Андре Тюрио, който кани италиански художници да изографисат със стенописи интериора. През 1902 г. я купува един от най-известните възрожденци и спомоществователи на освободителното движение Иван Стоянов, който заради това, че е търгувал с каменна сол, получава и прозвището Соларя. В къщата си той направил маса и столове от блокове каменна сол, на които гостите му играели покер.
Иван Стоянов-Соларя е почетен член на Революционния комитет в Букурещ, подпомага финансово Книжовното дружество в Браила, четите на Панайот Хитов, Стефан Караджа и Христо Ботев, деец е за църковна независимост, депутат в Народното събрание от 1882-1884г., дарител, общественик и фактор в националноосвободителните борби. Той е бил собственик и на хотел „Севастопол“. Женен е за австрийската благородничка Габриела фон Валтер и има осем деца.
След реституцията наследниците на Соларя продават Виенската къща на „Свободна зона - Русе“. След това собствеността отново се сменя няколко пъти.