Днес се очакват интензивни валежи в Южна и Източна България под влияние на циклона „Зорбас”, който за пореден ден донесе проливни дъждове и буреносни ветрове в Гърция, предаде БГНЕС.

В Югоизточна България днес се очаква най-много да вали с количества около 25-40 л/кв.м, на места до 50-60 л/кв.м. В Централна, Южна и Североизточна България също се очакват обилни валежи, там количествата ще достигат 15-35 л/кв.м. Максималните температури ще бъдат между 15 и 17 градуса.

Във вторник ще се затопли и ще бъде предимно слънчево, валежи не се очакват – максималните температури ще бъдат около 20-22 градуса, в някои райони на Южна България до около 25 градуса. В сряда съществена промяна на времето не се очаква, дневните температури остават около 20 градуса. В четвъртък ще превали на места в западните и североизточните райони на страната, но температурите ще останат високи – отново около 20-22 градуса. В петък ще има повече облаци, не са изключени и валежи на места, но дневните температури ще останат без промяна. В събота и неделя не се очакват валежи, ще има разкъсана облачност, с температури около и над 20 градуса.