Наказаният от Окръжния съд с 4 години затвор Георги И., към които бяха прибавени и пет месеца от предишна условна присъда за шофиране с над 1.2 промила алкохол в кръвта, обжалва присъдата си в Аперативния съд. 
На 21 май 2016 година призори 23-годишният тогава сервитьор в механа Д.П. спечелил джакпота от 710 лева в игрална зала на ул.“Константин Иречек“ и двамата му познати Георги и Борислав, които също залагали там, веднага му поискали пари назаем. Младият мъж отказал, но след като не успели да се доберат поне до част от печалбата, Георги и Борислав решили да приберат цялата и когато към 4 часа късметлията си тръгнал, го последвали, а на „Борисова“ го нападнали. 29-годишният Георги го спънал, сервитьорът паднал и останал без два предни зъба, а в суматохата преследвачите му грабнали чантичката му и избягали. Но се оказало, че в нея има само дреболии, а джакпотът и взетата същия ден заплата предвидливо били в джоба на нападнатия.
Георги е заловен часове след подадената жалба, а съучастникът му е в неизвестност и до днес.
Освен с престой зад решетките Георги е наказан и с 10 000 лева обезщетение на жертвата си, но той не е доволен от присъдата и я обжалва в по-горна инстанция.
Жалба е пусната и от пострадалия Д.П., който пък смята, че присъдата е лека и не удовлетворява справедливостта.