Автобус на градския транспорт в Русе катастрофира малко преди 14.30 часа събота. Заради неизправност зеленото „Исузу“ излезе от пътя и се вряза в храстите, при което пътничка счупи крак и бе откарана в болница.
Инцидентът станал на входа на Русе откъм София. Автобусът на фирма „Шанс“ е обслужвал 6-та линия към квартал Средна кула и в него е имало 14 души. Шофьорът забелязал проблем, но докато се опитвал да го отстрани, автобусът излязъл внезапно от пътя. Пътници разказаха, че водачът е спрял и е слязъл, но превозното средство е продължило право към храстите. Кондукторката се опитала да настъпи спирачката, но без резултат. 
Най-тежко пострадала жената със счупения крак, останалите преживели силна уплаха.
В стрес беше и шофьорът.
„Отстрани капакът ми се отвори, аз спрях, включих на скорост, реших да ставам да го затварям, той автобусът тръгна“, лаконично обясни той. 
Междувременно се наложи на мястото на катастрофата да бъде изпратена втора линейка. Мъж, който спрял да помогне при инцидента, бе ужилен от пчела и изпадна в тежък алергичен шок. Той също бе откаран в болница, след като получи първа помощ.  У