Голям концерт с участието на талантливи музиканти и певци посвещават тази вечер на Международния ден на музиката учениците и преподавателите в Училището по изкуствата. На сцената на обновената зала „Русе“ от 18 ч ще излязат лауреати на национални и международни конкурси и изявени ученици от различните класове в НУИ. 
Буквално преди дни наши възпитаници спечелиха поредните награди за училището, каза директорката Мария Дуканова. Трима ученици на цигуларката Галина Карааргирова донесоха призове от националния конкурс за млади инструменталисти и певци „Светослав Обретенов“ - първа награда за 9-годишната Андрея Петкова, втора - за Преслав Ламбев и трета за Мариан Петков, а също и поощрение за Велислава Великова. В същия конкурс 9-годишната Мартина Георгиева, възпитаничка на преподавателката по пиано Даниела Кюркчиева, спечели втора награда. 
Много се радвам, че започваме новата учебна година с такива добри новини, каза Дуканова. И обобщи, че към множеството участия на момичетата и момчетата в конкурси и фестивали се добавят и майсторските класове в България и чужбина, където са участвали 20 ученици и преподаватели от НУИ.
Дни след откриването на учебната година лауреати на Шубертовия конкурс, от които трима наши ученици - Катрин Терзич, Николай Димитров и Димитър Димитров, представиха Русе на лауреатския концерт във Виена, припомни Мария Дуканова. Тя отбеляза и поредния уъркшоп на възпитаници на специалностите за изящни изкуства и рекламна графика, които направиха атрактивни инсталации със столичния арт център „АЛОС“, привличащи вниманието на русенци.