Шест трудови злополуки са станали само през месец август, съобщи главният инспектор в Инспекцията по труда Георги Георгиев. За щастие, всички те са без сериозни или фатални последици за пострадалите.
Едното от произшествията настъпило, докато работници отваряли метален контейнер. Тъй като капакът трудно поддавал, те натиснали по-рязко, а в резултат отварянето станало изведнъж и с голяма сила. При това единият работник бил блъснат тежко от капака, паднал на земята и си ударил главата. Веднага бил откаран в болница, където лекарите установили, че положението не е прекалено сериозно, човекът е регистран с временна нетрудоспособност. 
Друг инцидент станал с шофьор на фирма за автобусни превози, който се протегнал в опит да включи за зареждане таблета, с който се отчитат продадените билети за превозените пътници и щепселът внезапно гръмнал в ръката му. Прегледът в болница показал, че ръката е леко пострадала - била повече опушена, отколкото наранена.
В друга русенска фирма общ работник почиствал вана с натриева основа, за която и осмокласниците знаят, че има разяждащо действие. Докато работи мъжът се напръскал и въпреки инструктажа, че в такива случаи незабавно трябва да се измие обилно с вода, той продължил работа и получил изгаряния. Настанен е в болница, без опасност за живота, а нашите инспектори проверяват обстоятелствата по случая, каза Георгиев. 
В Ценово пък трима работници монтирали улук. Единият поддържал тръбата от земята, вторият се качил на стълба, а третия очаквал улука на покрива, на височина 11 метра. Дали ламаринената тръба се е закачила на електрически проводник и е станало късо съединение или пък е възникнала волтова дъга, не може да се твърди със сигурност, но при това човекът, който е стоял на стълбата, паднал на земята. При падането си наранил лицето, но по-сериозният проблем е спукан шиен прешлен. Това наистина е доста опасно състояние, заплашващо живота, но за радост мъжът вече се е възстановил почти напълно. 
Невнимание станало причина да пострада работник във фирма, където се произвеждат мебели за баня. Човекът режел дребни детайли за шкафче, когато се разсеял и резецът на машината минал през показалена и средния пръст на лявата му ръка. И отново късметът проработил - въпреки обилното кръвотечение, в болницата се оказало, че пръстите на мъжа не са прерязани, а само наранени повърхностно. В момента лекарите се грижат за ръката му. 
Шестата трудова злополука докарала до временна нетрудоспособност работник, който монтирал външно тяло на климатик. Монтажникът паднал от стълба от сравнитено голяма височина, но се разминал само със счупен крак.
Проверката по случая още тече, така че изясняването на причината за инцидента престои, каза Георги Георгиев. 
Той разказа и за два инцидента по време на работа през септември. Единият е по време на маневра на заден ход на мотокар, при което става сблъсък с друга движеща се машина. Пострадалият е с натъртен крак. Пак с натъртвания се отървал багерист, който се заел да измие багера, но паднал от него.