"Лудогорец" разгроми "Черно море" Варна с 5:1 и събра 23 точки, с които излезе на второ място в Първа лига. Начело е "Левски" с 25, а варненци са осми с 12. Това е и най-убедителната победа на шампионите от началото на сезона.

Клаудиу Кешерю вкара два пъти във вратата на завърналия се във Варна Георги Китанов и вече има пет попадения. Китанов се прибра за втори дебют в "Черно море", след като не успя да се пребори за титулярното място в ЦСКА.

"Лудогорец" откри резултата в 12-ата минута. Румънският нападател Клаудиу Кешерю изведе Вандерсон сам срещу стража Китанов и бразилецът го преодоля с премерен удар отблизо.

Само след още четири минути домакините организираха контраатака, при която Кампаняро се озова на стрелкова позиция, но не намери целта. Пасът на Марселиньо разсече защитата на гостите, Вандерсон получи топката и подаде на Кампаняро, който обаче от малък ъгъл спечели само корнер след намесата на Китанов.

В 27-ата минута се откри възможност и за гостите от Варна. Радослав Василев засече с глава центриране на Илиев от фаул, но ударът му се отби от напречната греда.

Румънският нападател Клаудиу Кешерю вкара за 2:0 след 60 секунди във второто полувреме. Димо Бакалов проби от ляво и подаде на Кешерю, който се обърна и вкара. Само 20 секунди по-късно Бакалов се разписа, след като Китанов отби удара на Кешерю. Защитата на гостите не се ориентира и притичалият Бакалов прати топката под гредата.

В 55-ата минута гостите върнаха един гол с първия си точен удар в очертанията на вратата на "Лудогорец". Аристоте Ндонгала на първа греда засече центриране на Георги Илиев и изненада изостаналия защитник Форстър, който трябваше да го пази.

В 62-ата минута дойде ред и на направилия много силен мач Марселиньо да се разпише, покачвайки преднината на 4:1 след пас и пробив на Димо Бакалов. Клаудиу Кешерю вкара за 5:1 в 71-ата минута, като този път подаването бе на Марселиньо.

Стартови състави

"Лудогорец": 33. Ренан, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 30. Моци, 90. Форстър, 18. Дяков, 10. Кампаняро, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 7. Бакалов, 28. Кешерю

"Черно море": 36. Китанов, 5. Станчев, 33. Енчев, 70. Димов, 41. Кононго, 38. Фунду, 71. Панайотов, 21. Илиев, 16. Витанов, 90. Минчев, 10. Василев